Circulariteit bij Buro Kade


Onze doelstelling: 100% circulair in 2025
 
Alles om ons heen is ontworpen, van het kopje waaruit je drinkt tot de stad waarin je leeft. De belangrijkste beslissingen - waar iets van gemaakt gaat wordt, hoe we het gebruiken en wat ermee gaat gebeuren als het niet meer in gebruik is - worden genomen in de ontwerpfase. En dit is precies waarom het ontwerpen van de gebouwde omgeving in de circulaire economie van extreem belang is en een grote impact heeft.

Ontwerpbeslissingen in architectuur zijn heel erg definitief en hebben een grote impact. 
De effecten van beslissingen ongedaan te maken als blijkt dat ze ongewenste gevolgen hebben is zo goed als onmogelijk.

Voor de architecten en stadmakers van Buro Kade is het een geweldige kans om deel uit te maken van een herstellende, regeneratieve toekomst; een toekomst waarin we materialen kunnen terugwinnen en terug kunnen voeren in de economie. Daarom overdenken en ontwikkelen we voortdurend nieuwe ontwerpprincipes waar mensen en materialen centraal staan en kijken anders naar de (her)bruikbaarheid van gebouwen op korte en lange termijn. 

Daarom gaan we als Buro Kade, als architectenburo voor deze hoge duurzaamheidsambitie: 100% circulair ontwerp in 2025!

Buro Kade richt zich grofweg op twee activiteiten: advisering en ontwerp. Circulair bouwen is een gedeelde duurzaamheidsambitie, een systeem, waarin verschillende (keten)partners samen de cirkel sluiten. In de afgelopen jaren van vele ervaringen met circulair en biobased ontwerpen hebben we deze koplopers om ons heen verzameld, aanvullend zijn op onze eigen activiteiten. Door deze ruime ervaring kunnen we hands-on en praktisch oplossingen bieden. En…niet onbelangrijk, circulair ontwerpen met Buro Kade is high-tech, hardcore en hartstikke leuk!

Meer inzicht in onze circulaire ambitie: klik hier

Op een aantal plekken werken we hands-on aan diverse studieplatforms, bijvoorbeeld: