Partnership BCI Gebouw Samenwerking Buro Kade
Partnership BCI Gebouw

Partnership BCI Gebouw


Buro Kade kiest voor BCI Gebouw
Buro Kade heeft BCI Gebouw gekozen als instrument voor het bepalen van de CO2-, circulariteits- en milieuprestatie van hun ontwerpen.

Buro Kade is toonaangevend op het gebied van circulaire ontwerpen. Iets dat geweldig tot uiting komt in de locatie waar het bureau zelf als BCI Gebouw gevestigd is: De Mengfabriek in ’s-Hertogenbosch. Dit was dan ook de logische locatie waar Michael Bol (Buro Kade) en Dennis Dekker (BCI Gebouw) de overeenkomst bezegelden.

Michael: “Dat verantwoord materiaalgebruik, waaronder CO2-prestatie en hergebruikpotentie steeds urgenter wordt is algemeen bekend. Circulariteit is dan ook een onderwerp dat bij Buro Kade in ons DNA zit. Bij het vinden van onze partners zoeken wij op dit vlak een match. Bij Buro Kade hebben wij onder leiding van Eros Cesarini een aantal instrumenten naast elkaar gelegd. BCI Gebouw kwam hierbij als beste uit de test. Wat ons erg aanspreekt is de verknoping van alle indicatoren met elkaar. Hierdoor hoeven wij slechts eenmalig het gebouw in te voeren om de prestatie van alle relevante indicatoren bij elkaar te hebben, dat scheelt tijd. Maar ook de innovatie die BCI Gebouw al een tijdje laat zien spreekt ons erg aan.
Wat wij tenslotte erg belangrijk vinden is de mogelijkheid om het materialenpaspoort na oplevering ook daadwerkelijk over te dragen binnen het BCI Gebouw account van onze opdrachtgevers. Dit betekent voor onze opdrachtgevers dat zij hiermee eventuele subsidies kunnen aanvragen (MIA/Vamil), maar ook dat zij hiermee direct een actueel overzicht van hun materiaalgebonden CO2-footprint hebben (handig voor CSRD rapportageverlichting). Tenslotte kunnen zij ook deze gegevens koppelen aan hun onderhoud- en renovatiestrategie, zodat ook gedrurende de gehele levensduur van gebouw circulair kan worden onderhouden.”