Opening The New Block Strijp S
NIEUWS: opening The New Block Strijp S
#mengfabriek, #koudijs, #BNA, #circulair, #madaster
03
Korvelse kerk Tilburg Project Korvelse kerk Tilburg
Korvelse kerk Tilburg
Buro Kade ontwikkelde in samenwerking met BBdW een #biobased, #circulair en #demontabel casco om de ontwikkeling van 2400m2 gezondheidscenturm mogelijk te maken in de rijksmonumentale Korvelse kerk Tilburg.

Het concept laat zien dat de Korvelse kerk een waardevolle invulling kan krijgen waardoor deze haar oorsponkelijke iconische functie, als hart in de wijk Korvel blijft waarmaken. Het biobased houten inbouwpakket huisvest een nieuwe functie als medisch centrum, waardoor de kerk opnieuw zorgt voor alle gebruikers en bezoekers.

Wilt u meer weten over de toepasbaarheid van het door Buro Kade ontwikkelde houten casco? Mail gerust naar post@burokade.nl.


 
Buro Kade
Korvelse kerk Tilburg
De nieuwe ruimte voor de fysiotherapie in de Korvelse kerk
04
Circulaire nieuwbouw Weener XL Project Circulaire nieuwbouw Weener XL
Circulaire nieuwbouw Weener XL

Weener XL in ’s-Hertogenbosch wordt het meest duurzame werk-ontwikkelbedrijf van Nederland.

Het Bossche samenwerkingsverband van architecten Tarra, Buro Kade en MTD Landschapsarchitecten tekenen onder aanvoering van HEVO voor het ontwerp. Weener XL ondertekende vandaag (8 april 2020) het contract met hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Zuid. Daarmee is het Bossche samenwerkingsverband nog steviger geworden.

In de zomer van 2020 moet de bouw van start gaan. Eind 2021 kan Weener XL naar de nieuwbouw.

Artikelen in Brabants Dagblad:

Buro Kade
05
De Groene Vallei Project De Groene Vallei
De Groene Vallei
De ontwikkelcombinatie Van de Ven / Zenzo / Buro Kade heeft in een tender voor het voormalige Belastingkantoor aan de Raadhuislaan-Noord in Oss 'De Groene Vallei' ontworpen. De gemeente Oss heeft de luxe gehad om uit drie verrassende, unieke en goede plannen te kunnen kiezen met elk een goed uitgangspunt voor de gebiedsontwikkeling. Wij zijn als lokale partijen trots op onze inzending die als tweede beoordeeld is in deze selectieronde en delen daarom graag ons ontwerp en visie voor deze locatie.
Buro Kade
De Groene Vallei
De Groene Vallei vanuit de Maasvallei / Boterstraat
NIEUWS: 'Pieter van Vollenhovenprijs voor ontmoetingscentrum DePetrus in Vught'
NIEUWS: 'Pieter van Vollenhovenprijs’ voor ontmoetingscentrum DePetrus in Vught
NIEUWS: Weener XL gaat geschiedenis schrijven
NIEUWS: Weener XL gaat geschiedenis schrijven
08
Watersportpaviljoen Engelermeer Project Watersportpaviljoen Engelermeer
Watersportpaviljoen Engelermeer
Het nieuwe watersportpaviljoen voor Watersportvereniging Engelermeer is door de gemeenteraad van Gemeente 's-Hertogenbosch op 7 december unaniem goedgekeurd, met lof en complimenten voor het project.

Het watersportpaviljoen heeft dan ook een enorme circulaire en biobased ambitie. Deze ambitie geldt niet alleen voor het bouwwerk zelf, maar ook voor het bouwproces, het bouwmaterieel en het uiteindelijke onderhoud/beheer van het gebouw.

Er zal gewerkt worden met een gesloten grondbalans. De uitgegraven grond wordt hergebruikt als grondwal/ talud en daarmee worden vervoersbewegingen gereduceerd. Het talud wordt een beloopbaar groendak dat positief meewerkt in de biodiversiteit van de locatie. Het paviljoen is natuurlijk gasloos en losmaakbaar met zoveel mogelijk biobased materialen, CO2 neutraal/ -negatief en maken we gebruik van herbruikte materialen.
Het paviljoen zal duurzaam verwarmd worden. De staalconstructie zal niet worden gelast en het dak bestaat uit prefab elementen. Deze elementen blijven daardoor losmaakbaar. De dakbedekking is van Citumen (circulaire bitumen). Het isoleren van het paviljoen gebeurd door middel van houtvezelisolatie. Dit heeft eenzelfde isolerende werking als de traditionele materialen, maar is CO2-negatief.
De afwerking van het paviljoen gebeurd onder andere door biobased beplating. Het schilderwerk gebeurd door middel van Graphenstone Ecosphere verf. Dit is verf op basis van natuurlijke grondstoffen en neemt ook CO2 op. Het terras zal bestaan uit hergebruikte Stelconplaten.
 
Buro Kade
Watersportpaviljoen Engelermeer
Leslokatie Watersportvereniging Engelermeer
09
Bosvilla Landgoed 'De Utrecht' Project Bosvilla Landgoed 'De Utrecht'
Bosvilla Landgoed 'De Utrecht'

Verbouwing van een bestaande kapschuur tot bosvilla op landgoed 'De Utrecht'. Hierbij is gewerkt met hergebruikte materialen uit de podiumbouw.

Naast het bestaande gebouw dat dienst doet als woonruimte is een aanbouw gerealiseerd dat het aanvullende programma huisvest. Vanwege de hoge archeologische waarde van het gebied "zweeft" de aanbouw boven het maaiveld.

Het opgekochte podium van de musical Aida is 'circulair' ingezet als gevel van het paviljoen.
 
Buro Kade
Bosvilla Landgoed 'De Utrecht'
Bosvilla Landgoed 'De Utrecht'
Bosvilla Landgoed 'De Utrecht'
Bosvilla Landgoed 'De Utrecht'
#mengfabriek, #koudijs, #monument
#mengfabriek, #koudijs, #monument