01
Watersportpaviljoen Engelermeer Project Watersportpaviljoen Engelermeer
Watersportpaviljoen Engelermeer
Het nieuwe watersportpaviljoen voor Watersportvereniging Engelermeer is door de gemeenteraad van Gemeente 's-Hertogenbosch op 7 december unaniem goedgekeurd, met lof en complimenten voor het project.

Het watersportpaviljoen heeft dan ook een enorme circulaire en biobased ambitie. Deze ambitie geldt niet alleen voor het bouwwerk zelf, maar ook voor het bouwproces, het bouwmaterieel en het uiteindelijke onderhoud/beheer van het gebouw.

Er zal gewerkt worden met een gesloten grondbalans. De uitgegraven grond wordt hergebruikt als grondwal/ talud en daarmee worden vervoersbewegingen gereduceerd. Het talud wordt een beloopbaar groendak dat positief meewerkt in de biodiversiteit van de locatie. Het paviljoen is natuurlijk gasloos en losmaakbaar met zoveel mogelijk biobased materialen, CO2 neutraal/ -negatief en maken we gebruik van herbruikte materialen.
Het paviljoen zal duurzaam verwarmd worden. De staalconstructie zal niet worden gelast en het dak bestaat uit prefab elementen. Deze elementen blijven daardoor losmaakbaar. De dakbedekking is van Citumen (circulaire bitumen). Het isoleren van het paviljoen gebeurd door middel van houtvezelisolatie. Dit heeft eenzelfde isolerende werking als de traditionele materialen, maar is CO2-negatief.
De afwerking van het paviljoen gebeurd onder andere door biobased beplating. Het schilderwerk gebeurd door middel van Graphenstone Ecosphere verf. Dit is verf op basis van natuurlijke grondstoffen en neemt ook CO2 op. Het terras zal bestaan uit hergebruikte Stelconplaten.
 
Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Opdrachtgever Gemeente Den Bosch
  • Locatie Engelermeer
  • Aannemer Hazenberg Vught
  • Status Opgeleverd 2023
Watersportpaviljoen Engelermeer
Entree locatie Watersportpaviljoen Engelermeer
Watersportpaviljoen Engelermeer
Onder het landschap geschoven in de bestaan de heuvel
Watersportpaviljoen Engelermeer
Overzicht locatie Watersportpaviljoen Engelermeer
Meer weten over circulair
Bel 073 - 65 87 070 of mail naar post@burokade.nl