01
Heilig Hartkerk Venlo Project Heilig Hartkerk Venlo
Heilig Hartkerk Venlo

De Federatie Parochies VenloStad heeft Buro Kade gevraagd een concept te ontwikkelen om de Heilig Hart van Jezus weer opnieuw te kunnen programmeren.
 

De kerk is dominant gesitueerd in de zichtas die de Straelseweg vanuit de Venlose binnenstad vormt. Voor de kerk ligt een rotonde die de splitsing vormt tussen
Veldenseweg en Straelseweg.

Het ontwerpteam heeft een bijzonder concept uitgewerkt. Door het verliezen van haar initiele functie heeft de kerk geen relatie meer met de context, deze is nu door het gesloten karakter op de begane grond geheel in zichzelf gekeerd. De bestaande gesloten plint kan op strategische plekken voor verbinding zorgen. Ondersteunende functies aan het concept 'sport - shop in a shop' maken een nieuwe Unique Selling Point en wordt daarmee weer de drager van een ontwikkeling. De Heilig Hart van Jezus neemt daarbij weer een unieke positie in in de gemeenschap en draagt bij aan een positieve gezondheid - Venlo Vitaal!
Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Opdrachtgever: Federatie Parochies VenloStad
  • Kerk: Heilig Hart van Jezus
  • Status: Geen opdracht - geen vervolg
Heilig Hartkerk Venlo
De kerk is gebouwd in fasen tussen 1921 en 1926 in een door het expressionisme beïnvloede bouwstijl naar ontwerpen van architect Jules Kayser.
Heilig Hartkerk Venlo
Heilig Hart van Jezus Venlo - Monumentaal interieur
Heilig Hartkerk Venlo
De kerk is dominant gesitueerd in de zichtas die de Straelseweg vanuit de Venlose binnenstad vormt. Voor de kerk ligt een rotonde die de splitsing vormt tussen Veldenseweg en Straelseweg.
Heilig Hartkerk Venlo
NIET INBREIDEN........ .............MAAR UITBREIDEN
Heilig Hartkerk Venlo
Voorbeeld nieuwe merk ‘Shop in Shop’ - Vitaal Venlo
Heilig Hartkerk Venlo
Transparantie ontstaat op de begane grond........Visualisatie massamodel
Heilig Hartkerk Venlo
Visualisatie massamodel......en is hiermee een aantrekkelijk onderdeel van het stedenbouwkundig plein geworden.