DEN BOSCH - Het Bossche samenwerkingsverband HEVO/Tarra/Buro Kade/MTD/RA infra/BPEM/Archimedes gaat onder leiding van Hevo de nieuwbouw voor Weener XL ontwerpen. Volgens de gemeente is deze combinatie als beste uit de bus gekomen na het doorlopen van de Europese aanbestedingsprocedure.
Marc Brink 04-07-19

Weener XL is het gemeentelijke werk- en ontwikkelbedrijf bestemd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwbouw (zo’n 14.000 vierkante meter groot) op het voormalige Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg bestaat onder meer uit kantoren, productiehallen en een magazijn.

Binnenkort 
Volgens de gemeente, eigenaar van de grond, wordt in de eerste maanden van volgend jaar de laatste hand gelegd aan het ontwerp en zal datzelfde jaar de bouw starten. De selectie van de aannemer start binnenkort. Wethouder Huib van Olden (Werk en inkomen) zegt met de gekozen bouwcombinatie ‘weer een stap verder te zijn’. ,,Voor de nieuwe locatie van Weener XL staat een duurzaam en een gastvrij gebouw voor onze inwoners en medewerkers hoog in het vaandel. Wij vinden dit terug bij deze partijen.’’

Versleten 
Weener XL verhuist met duizend werknemers van de Van Herpensweide naar de Oude Vlijmenseweg. Volgens Van Olden is het huidige pand versleten. In het Brabants Dagblad zei hij dat nieuwbouw nodig was om een goed onderkomen te bieden aan de 700 medewerkers en 300 ambtenaren maar ook voor zo’n 17.000 mensen die het gebouw jaarlijks bezoeken.

Risico’s
In april bleek dat er brede steun is in de Bossche gemeenteraad voor de nieuwbouw. Medewerkers en cliënten van het bedrijf verdienen het na vele jaren van discussie en plannenmakerij, is de stellige opvatting. Tijdens een vergadering van de raadscommissie sociaal waren er wel zorgen over de investering van ruim 42 miljoen euro voor de nieuwbouw. ,,Alle risico’s kun je op voorhand niet vermijden. We denken dat we het voor dit bedrag kunnen doen’’, aldus Van Olden destijds.
Buro Kade
FACTS
  • Opdrachtgever Gemeente 's-Hertogenbosch / Weener XL
  • Omvang 14.000 m2
  • Ontwerpteam HEVO/ Tarra/ Buro Kade/ MTD/ RA infra/ BPEM/ Archimedes
  • Fase Voorlopig Ontwerp
NIEUWS: Weener XL
Bouwcombinatie uitverkoren voor nieuwbouw WeenerXL in Den Bosch
Meer weten over circulair
Bel 073 - 65 87 070 of mail naar post@burokade.nl