01
The New Block StrijpS Project The New Block StrijpS
The New Block StrijpS

The New Block is een beweging. Een platform voor pioniers. Een netwerk. We leggen de lat hoog, omdat we willen dat de wereld sneller volgt. We streven naar circulaire perfectie, maar we wachten niet tot we die bereikt hebben. Nee, we starten. Nu. Vandaag. Wij zijn ‘the new kid on the block’.
 

Partners en aanjagers: Park Strijp Beheer, Gemeente Eindhoven, Volker Wessels, Stam en de Koning, De Conceptenbouwers, Yellow Sunshine, Plug-in-City, bygg architecture, Woonbedrijf, Van Liempd, Van Asperdt, Inbo, BNA

Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Lokatie: Kastanjelaan Eindhoven/ Gebouw SFS/ Strijp-S
  • Fase: Structuurontwerp
  • Organisatie en projectleiding: De Conceptenbouwers
  • Samenwerkingsverband: Yellow Sunshine / bygg architecture / Plug-in-City
  • Partners: A. van Liempd - Van Asperdt
  • Opdrachtgever: Park Strijp Beheer / Volker Wesse / StdK
The New Block StrijpS
Gebouw als circulair experiment
We willen leren, bouwen, bevragen. We willen vooruit-streven, uitnodigen en verantwoordelijkheid nemen. En we zijn eigenwijs. Je kunt niet om The New Block heen. Een platform heeft changemakers nodig, om-denkers en om-bouwers. Een thuisbasis om te ontmoeten, praten, discussiëren en creëren. The New Block is dát living lab, altijd in ontwikkeling en dus altijd in verandering. The New Block is gevestigd in het SFS-gebouw. Het laatste gebouw op Strijp-S wat door Philips werd gebruikt, samen met het naastgelegen SFH-gebouw/ Microlab. Het fungeerde als servicegebouw voor de cleanrooms en stond vol met ketels, buizen, pijpen en opslagtanks. Via een leidingstraat stonden beide gebouwen met elkaar in verbinding. Nu groeien we op, worden we volwassen en gaan we op eigen benen staan maar blijven we altijd de verbinding opzoeken.
The New Block StrijpS
Concept doorsnede The New Block
The New Block StrijpS
Concept doorsnede The New Block
The New Block StrijpS
Grafische identiteit ontwikkeld door de Meisjes van Eindhoven
The New Block StrijpS
Grafische identiteit ontwikkeld door de Meisjes van Eindhoven
The New Block StrijpS
Animatie gemaakt door Plug-in-City / bygg
The New Block StrijpS
Eerste inventarisatie Urban Mining door PiC / BK
In 2020 heeft de gemeente Eindhoven het initiatief genomen om te komen tot het Klimaatnetwerk040. In dit netwerk zitten organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid. Dit weekend ondertekende wethouder Rik Thijs een samenwerkingsovereenkomst met The New Block op Strijp-S. Daarmee krijgt het klimaatnetwerk meer mogelijkheden om de activiteiten uit te bouwen en samen te werken. Duurzaamheid krijgt hiermee een belangrijke zichtbare plek, die zorgt voor een versterking van de activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Rik Thijs ziet mogelijkheden om het netwerk te laten groeien en uit te bouwen: “Het zou mooi zijn als dit netwerk uitgroeit tot een beweging in de stad van alle inwoners. De urgentie werd gisteren weer eens duidelijk gemaakt door het landelijke Klimaatalarm, dat ook in Eindhoven plaatsvond”.
Meer weten over #circulair
Bel 073 - 65 87 070 of mail naar post@burokade.nl