01
Hoevense Veld Uden Project Hoevense Veld Uden
Hoevense Veld Uden
Een initiatief van de Conceptenbouwers / Buro Kade wat uiteindelijk in samenwerking met Breinwijzer, Area en de gemeente Uden tot ontwikkeling is gekomen.

Het bestaande schoolgebouw aan de Herpenstraat in Uden wordt omgebouwd tot een appartementencomplex geschikt voor mensen met een meer en minder sterke zorgbehoefte.
De oude vleugel van het schoolgebouw zal vervangen worden voor nieuwe appartementen die parallel liggen aan de Marinastraat. Deze vormen in het straatprofiel een nieuwe “voorgevellijn” waardoor er aan weerszijde een gelijkwaardige begrenzing van het straatprofiel ontstaat. Mede door de 2-laagse bebouwing van de appartementen sluit het bij de bestaande woningen in de omgeving aan. 

De belijning van de gevel is helder van opzet dat door minimale gevelsprongen en wisseling in gevelopeningen niet eentonig wordt. De nieuwe vleugel ligt zo dicht mogelijk tegen de kadastrale grens aan waardoor er op de binnenplaats een zo groot mogelijke “tuin” over blijft dat ingezet kan worden als gezamenlijke ontmoetingsplaats, voor zowel bewoners als omwonenden.

De kleur van het metselwerk wijkt ten opzichte van de bestaande bebouwing af waardoor het een duidelijk nieuw deel is en een eigentijdser karakter krijgt. In materialisatie sluit het nieuwe gedeelte wel aan op zijn omgeving. Het is een bakstenen gebouw met minimale wisselingen in metselwerk wat refereert naar de ingetogen verfraaiingen in het bestaande schoolgebouw en in de bestaande omliggende bebouwing. 

Meer info: https://www.wonenhoevenseveld.nl/

Hoevense Veld is er voor om 65+’ers te ondersteunen bij het zelfstandig kunnen blijven wonen in de eigen omgeving, door wonen en benodigde zorg te integreren. Betaalbaar wonen, samen met anderen. In de gemeenschappelijke ruimtes ontmoet men andere bewoners en buurtbewoners. Zo bent én blijft men deel uitmaken van de wijk. Zelfstandig wonen en zorgeloos genieten, dat is Hoevense Veld. Door één aanspreekpunt kunnen wonen, zorg, service en diensten efficiënt geregeld worden.
Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Initiatief ontwikkeling: Buro Kade / Conceptenbouwers
  • Opdrachtgever: Cedrus Vastgoed, Beek en Donk
  • Omschrijving: Project 37 zogappartementen met gemeenschappelijke ruimten
  • Oplevering: Medio 2019
Hoevense Veld Uden
Start bouw Hoevense Veld Uden met Burgt Bouw
Hoevense Veld Uden
Impressie Hoevense Veld Uden.
Hoevense Veld Uden
Impressie Hoevense Veld Uden.
Hoevense Veld Uden
Impressie Hoevense Veld Uden.
Meer weten over zorg
Bel 073 - 65 87 070 of mail naar post@burokade.nl