01
KAFFA Project KAFFA
KAFFA

KAFFA is het resultaat van een onderzoek naar de potentie van organisch afval, in dit geval koffiedik, door Marijke Jans (interieur architect) en Buro Kade. De collectie bestaat uit unieke designlampen en urnen. Niet alleen biobased en helemaal circulair, maar ook mooi om te zien, eraan te ruiken en te voelen.
 

KAFFA en Weener XL
Voor het nieuwe gebouw van de Weener XL in ’s-Hertogenbosch maken we samen met de medewerkers van de werkplaats én met hun eigen koffie reststroom de lampen voor in de entree en boven de pantry’s, een paar echte blikvangers. Het motto "geen afval, geen uitval” is met dit project helemaal van toepassing!

De hanglampen worden met de hand gemaakt en zijn daarom uniek, er zijn er geen twee hetzelfde. De medewerkers hebben zo een dagbesteding die voldoening geeft. Dit is niet voor iedere medewerker weggelegd, maar het is natuurlijk veel leuker dan seriematig werk. Veel van deze medewerkers komen niet snel met een biobased designproduct in aanraking. Nu is het proces omgedraaid en zijn ze de eerste, ecologische en sociale impact versterken elkaar.

KAFFA en troost
Urnen en Installatie kandelaar. Een bakkie troost, zo noemen we een kop koffie vaak en niet voor niets. Het ritueel van samenkomen met een kop koffie, zomaar voor de gezelligheid, maar ook als het even wat minder gaat…iedereen heeft er positieve herinneringen aan. Speciaal met deze gedachte ontwikkelde Marijke Jans de Urn en de kandelaar. Een prachtige monumentale urn van koffiedik waarin de overblijfselen van geliefde kunnen worden opgeslagen. En een kandelaar die zowel in een installatie van afscheid en herinnering als thuis op zichzelf gebruikt kan worden als herinnering.

Ben je benieuwd naar alle KAFFA producten bij ons op kantoor in de Mengfabriek op de Tramkade is de gehele collectie te bewonderen. Wil je ook een KAFFA thuis of in je bedrijf? KAFFA is ook te bestellen. Maak een afspraak of bestel je product door een mailtje te sturen aan kaffa@burokade.nl
Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Designer: Marijke Jans
  • i.s.m. Buro Kade
  • www.marijkejans.com
KAFFA
KAFFA I°02
59 cups of coffee, 275 gr co2 saved, #circulair
KAFFA
Workshop WXL
KAFFA
KAFFA B°01
416 cups of coffee, 2,85 kg co2 saved, #circulair
KAFFA
KAFFA I°02
59 cups of coffee, 275 gr co2 saved, #circulair
KAFFA
KAFFA P°03
KAFFA
KAFFA T°05
1566 cups of coffee, 12,8 kg co2 saved, #circulair
KAFFA
Workshop WXL