01
Streetart IDIDIT Tramkade Project Streetart IDIDIT Tramkade
Streetart IDIDIT Tramkade

Mengfabriek X Werkwarenhuis vieren 5 jaar Tramkade
 

De Mengfabriek en het Werkwarenhuis maken samen een mega street art work wat de afgelopen 5 jaar markeert en de toekomstige 5 jaar op Tramkade 's-Hertogenbosch symboliseert. Hiermee willen we de stad inspireren en vertellen over het 10 -jarige culturele experiment van placemaking: van een nieuw stukje stad naar een industrieel stadspark. Een urban playground, een plek die niet meer weg te denken is en nu al een onuitwisbare indruk heeft gemaakt.

Vrijdag 4 september 16.00u is de aftrap van het street art work ‘IDIDIT' met een woordje van voormalig wethouder cultuur Geert Snijders die aan de wieg van het 10-jarige experiment heeft gestaan. De eerste Quote wordt door kunstenaar Ted Noten aangebracht.

Het street art work is samen met de grafisch ontwerpers van Detlet, Studio Daad en Studio Boot ontwikkeld. 
Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Initiatiefnemer: Kirsti Pol - Conceptenbouwers
  • Locatie: Tramkade
  • Samenwerking: Mengfabriek x Werkwarenhuis
Half Way, so far so good! In 2013 startten de gesprekken met gemeente ’s-Hertogenbosch. In 2015 kregen kwartiermakers stichting Social label/Werkwarenhuis en stichting Conceptenbouwers/Mengfabriek de sleutel van de oude fabriek De Heus op Tramkade. De Mengfabriek zet vooral in op lokale en circulaire economie. Het Werkwarenhuis is een ontwerpend lab voor sociale duurzaamheid. De transformatie van veevoerfabriek naar hotspot kreeg geleidelijk aan vorm. Nadat het veevoer verwijderd was, begonnen in 2016 de eerste dansavonden en culturele en circulaire events op Tramkade. Steeds meer ontwerpers en creatieve ondernemers hebben hier hun plek gevonden. Inmiddels werken we al vijf jaar samen met hart en ziel aan deze hotspot voor en met de stad. I DID IT! Het plekje dat door velen inmiddels wordt omarmd en waar elke week weer mooie herinneringen worden gemaakt en duurzame stappen worden gezet. Maar we zijn natuurlijk nog lang niet klaar, sterker nog, we zijn nooit klaar met het bouwen aan nieuw elan voor de stad. I DO IT! En dat gaan we vieren! 
#tramkade, #placemaking, #streetart, #WWH, #TedNoten
Feestelijke aftrap ‘IDIDIT' Samen met ontwerpers en kunstenaars voegen we de komende 5 jaar blijvende street art toe in de vorm van grote gele vlakken met quotes over het hele Tramkade terrein. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk Tramkade nog meer op de kaart. En dat doen we samen, zodat alle ontwerpers en creatief ondernemers die afgelopen jaren een plek hebben gekregen, kunnen zeggen 'I DID IT'. 
#tramkade, #placemaking, #streetart, #WWH, #TedNoten