01
Pompstation Evides Project Pompstation Evides
Pompstation Evides
Pompstation Bergsche Maas

Aan de Bergsche Maas realiseert Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch (WBB) een nieuw pompstation voor het innemen van rivierwater. Het Maaswater is een belangrijke bron voor het maken van drink- en industriewater. Het innamepompstation vervoert het rivierwater naar spaarbekken De Gijster. Het station komt aan de oever van de Bergsche Maas en kan méér water in korte tijd innemen. Zo is het voorbereid op de toekomst!
Buro Kade
PROJECT FACTS
  • Opdrachtgever Evides
  • Locatie Bergse Maas
  • Samenwerking: Royal Haskoning
  • Oplevering: 2020
Door het gebouw aan de noordzijde in een grondlichaam op te nemen is het vanuit de Fortunapolder nauwelijks zichtbaar. Aan de andere zijde maakt het gebouw zich los van het dijklichaam en vormt vanuit het water een zeer herkenbaar en robuust gebouw. Een architectuur die oplossend is, en garant staat voor een spectaculair resultaat! De façade van het gebouw wordt gevormd door zonnepanelen die als lamellen in de gevel worden opgehangen. Deze zonnepanelen vormen de nieuwe - duurzame - gevel van het gebouw. Achter deze gevel ligt de binnenstraat waarlangs alle functies worden ontsloten. De linkerzijgevel biedt via een grote opening zicht op de spectaculaire betonnen ribben die het aanzicht van het interieur bepalen. De helderheid van het ontwerp wordt voortgezet in de materialisering.  Het hoofdvolume en de constructie worden uitgevoerd in schoonwerk beton. Geen gevoelige materialen, geen onderhoud. Alle overige onderdelen worden uitgevoerd in zwart metaal. Het resultaat is een robuust, energiezuinig ontwerp, dat mooi geïntegreerd is in de omgeving. Met meer dan 200 m2 aan zonnepanelen aan de voorzijde die een een groot deel van de benodigde energie opwekken.
Pompstation Evides
Werk in uitvoering. Foto Bergse Maas d.d.: 07 mei 2019.
Pompstation Evides
Aan de Bergsche Maas realiseert Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch (WBB) een nieuw pompstation voor het innemen van rivierwater.
Het inname pompstation is gesitueerd op een prachtige zichtlokatie aan de Bergsche Maas. Er is een gebouw ontworpen dat zeer functioneel is en op een logische manier één wordt met het rivierenlandschap. Tegelijkertijd vormt het gebouw een landmark voor het waterwinningsbedrijf Brabantse Biesbosch.  Alle installaties, programma en techniek zijn samengebracht in één eenvoudig en helder volume.
Pompstation Evides
Een robuust, energiezuinig ontwerp, dat mooi geïntegreerd is in de omgeving. Met meer dan 200 m2 aan zonnepanelen aan de voorzijde die een een groot deel van de benodigde energie opwekken.
Pompstation Evides
Het hoofdvolume en de constructie worden uitgevoerd in schoonwerk beton. Geen gevoelige materialen, geen onderhoud. Alle overige onderdelen worden uitgevoerd in zwart metaal.
Pompstation Evides
Alle installaties, programma en techniek zijn samengebracht in één eenvoudig en helder volume.
Pompstation Evides
Het inname pompstation is gesitueerd op een prachtige zichtlokatie aan de Bergsche Maas.
Meer weten over pompstation
Bel 073 - 65 87 070 of mail naar post@burokade.nl