Resultaten met #lessismore


Aan de Bergsche Maas realiseert Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch (WBB) een nieuw pompstation voor het innemen van rivierwater.
Het inname pompstation is gesitueerd op een prachtige zichtlokatie aan de Bergsche Maas.
Het nieuwbouw Pompstation Evides Bergsche Maas is voorzien van een beweegbare zonwering met volledig geïntegreerde zonnecellen op de zuidgevel. Binnen dit project is met name de afmeting van de lamellen uitzonderlijk te noemen: 2.800 x 800 mm. Op basis van een zonnestudie is de lay-out en de onderlinge afstand tussen de lamellen bepaald. De opbrengst van de 80 glas-glas PV lamellen is 25kWp bij een lameloppervlakte van 175 m². De draaipunten van de lamellen zijn opgenomen in de staalconstructie van het gebouw waarbij de bekabeling zorgvuldig is weggewerkt. Dit is op dusdanige wijze verwerkt dat deze in staat is om de beweging van de lamellen op te nemen.
Een robuust, energiezuinig ontwerp, dat mooi geïntegreerd is in de omgeving. Met meer dan 200 m2 aan zonnepanelen aan de voorzijde die een een groot deel van de benodigde energie opwekken.
Het hoofdvolume en de constructie worden uitgevoerd in schoonwerk beton. Geen gevoelige materialen, geen onderhoud. Alle overige onderdelen worden uitgevoerd in zwart metaal.
Bouw en fotocredits door #VanderVen
Bouw en fotocredits door #VanderVen
Bouw en fotocredits door #VanderVen
Bouw en fotocredits door #VanderVen
Eerste betonnen spanten staan: bouw en fotocredits door #VanderVen
Werk in uitvoering. Foto Bergse Maas d.d.: 07 mei 2019.
Alle installaties, programma en techniek zijn samengebracht in één eenvoudig en helder volume.